De Stichting Welzorg Suriname organiseert onder andere beurzen met sociaal maatschappelijke thema’s. Deze stichting heeft daarom onder andere eerder georganiseerd: de vakantiebeurs. Op deze beurs kon men van hele goedkope en eenvoudige vakanties alle informatie vinden tot aan dure en luxe vakanties in het buitenland. Dit omdat bleek dat veel Surinamers met name in de grote vakantie, niets anders wisten te doen met de kinderen,dan ze te sturen bij oom of tante buiten de stad. Deze beurs verliep goed en toen organiseerde de stichting De Beauty en Health beurs waarbij je alles over gezondheid en uiterlijke verzorging kon vinden. Ook de huishoud plus beurs werd door ons gehouden en hierbij kregen de Surinaamse gezinnen de kans niet alleen alle handigheid bij te leren voor het draaien van een goede huishouding, maar ook het huishouden van een gezond gezin en naschoolse ontwikkeling van de kinderen.
Niet alle beurzen keren jaarlijks terug, omdat er ook vele andere organisaties in Suriname bestaan die beurzen organiseren. Gelet op het feit dat de beurzen van derden ook raakvlakken hadden met de beurzen van stg. Welzorg Suriname gaf de stichting Welzorg alle ruimte aan derde om hun beurzen te houden. Het doel was tenslotte gemeenschappelijk en is met name gevraagde informatie te verstrekken aan de gemeenschap.
De bouw en woonbeurs keerde weliswaar jaarlijks terug, omdat de vraag daarnaar enorm was en bleef toenemen.
In vrijwel elke omgeving binnen en buiten Paramaribo zijn de ontwikkelingen in de Surinaamse bouwwereld zichtbaar waar te nemen. De bouw en woonwereld in Suriname blijft groeien. De Stichting Welzorg Suriname wil graag bijdragen aan betaalbaar, duurzaam en kwalitatief bouwen. We brengen alle bedrijven met diensten en producten die primair zijn bij het bouw proces onder 1 dak voor de gemeenschap.
Doordat de behoefte naar deze beurs blijft groeien, groeit de beurs daarbij ook mee en zijn er dit jaar daarom weer nieuwe bouwtechnieken die geintroduceerd zullen worden, en het mooiste van al; de launch van de bouw en woonbedrijvengids!!
Dit is uniek in Suriname en deze bijzondere en zeker ook handige gids zal op de beurs worden gelaunched en daarbij kunnen alle bedrijven uit de Surinaamse bouw- en woonwereld meteen ook gratis hun info geven voor de gids op deze beurs. De gids zal vervolgens na de beurs worden uitgegeven door de Stichting.
De stichting Welzorg Suriname is door de jaren heen ook gegroeid en we leren jaarlijks van alle uitdagingen.
We hebben nu bv. ook vast in de procedure het verzorgen van trainingen aan beurspersoneel. Zodat bedrijven hun beste presentatie en prestatie leveren op de beurs. En de bezoekers op een juiste en gepaste manier worden benaderd met informatie.
Ook proberen we in te spelen om vragen die na de beurs doorleven. In aanvulling daarop launchen wij dit jaar de bouw en woonbedrijvengids.